Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Top 3 fűgyűjtős fűnyíró traktor

Top 3 fűgyűjtős fűnyíró traktor

A három legnépszerűbb fűgyűjtős fűnyíró traktorunk

Meglehetősen széles választékot találhatnak fűgyűjtős kistraktorból az áruházunkban és tudom, hogy nem egyszerű a választás. Biztosan nem egyszerű a legmegfelelőbbet kiválasztani, mind tudásban, mind ár/érték arányban. Az alábbi írásban az előző év tapasztalatai alapján bemutatom a három legnépszerűbb fűgyűjtős traktor.

1. Stiga Estate 2398 HW ST 550

A listavezető fűnyíró traktor a kéthengeres Stiga motorral fölszerelt 2398 HW típus. 

A Stiga rendkívül széles motorválasztékkal rendelkezik. A motorok között találunk fűnyírókhoz készített motorokat és természetesen 1 és 2-hengeres traktor motorokat is. Ezek mind saját fejlesztésű motorok és a cégcsoport saját gyártó üzemében készülnek, így a hosszú évek gyártói és felhasználói tapasztalatokat figyelembe véve kiforrott technikának nevezhetjük és bátran vehetünk ilyem megbízható, gazdaságos és minimális karbantartást igénylő motorral fölszerelt fűnyíró traktorokat. Ez az ST 550 jelzésűotor 586 cm3 hengertérfogattal és "V"elrendezésű kialakítással készült motor. Az olajleeresztő csöve praktikus megoldású, így az időszakos olajcsere könnyedén, szerszám nélkül, rendkívül kényelmesen, praktikusan végezhető el. Könnyen induló, nyomatékos motor, bőséges energiát szolgáltat a traktor meghajtásához. A motorolaj olajszűrőn keresztül kering, így még jobb a motor védelme és ezáltal az élettartama.

A 98 cm vágási szélességet két vágókéssel valósítja meg. A kaszaházon mindkét oldalon tömlőcsatlakozó található, ami jelentősen megkönnyíti a fűnyíró traktor takarítási munkáit. A levágott fű egy rövid csatornán keresztül kerül a 240 literes gyűjtőbe. Tartozékként adjuk a traktorhoz a mulcsozási lehetőséget is, ami egy pár speciális mulcsozó késből és a gyűjtőcsövet a késeknél lezáró mulcsdugóból áll. 

Elektromos késkapcsolás gondoskodik a vágókések biztonságos be és kikapcsolásáról. Ez nem csak nekünk, a traktor használóinak kényelmes, de egyben óvja a késmeghajtó ékszíjat is. Az ékszíj vezető görgők, feszítő rugók és az ékszíj megvezetési mind arról gondoskodik, hogy az ékszíj a lehető leghosszabb élettartamú legyen ezáltal minimálisak legyenek a karbantartás költségei.

STIGA Estate 7122 HD 630

Ez a 122 cm vágószélességű fűnyíró traktorunk a második legnépszerűbb típus az eladási statisztikánk szerint. Ez már nem a hobbi felhasználók között, hanem az ipari felhasználók körében gyakran vásárolt típus. A piacon kevés gyártónak van ilyen széles, azaz 122 cm széles vágóasztallal készült kertitraktorja. két kés dolgozik a vágóasztalban, ami nagy szárnyakkal rendelkezik és az átlagosnál magasabb a kések fordulatszáma is, ezáltal nagyon szépen vágnak és rendkívül hatékonyan gyűjtik, szívják föl a levágott füvet illetve ősszel a lehullott falevelek összegyűjtésekor is nagyon hatékonyan dolgoznak.

Az erőforrás egy kéthengeres HONDA motor (HD 630) ami az átlagosnál csendesebb, de mégis nagy teljesítményű, nyomatékos és nagyon megbízható, hosszú élettartamú. A kések kapcsolása természetesen itt is elektromágneses kapcsolóval történik. A fűgyűjtő mérete pedig meglehetősen nagy és ezt alaposan tele is tudja tömni. Amikor a fűgyűjtő teljesen megtelt, a műszerfalon jelzést kapunk, így biztosan nem fogunk levágott füvet a területen hagyni.

Ennek a típusnak nagyon informatív a műszerfala, melyről az összes fontos információt leolvashatjuk. Üzemanyag szint, akkumulátor töltöttség, motor fordulatszáma könnyen leolvasható és az üzemórákat is pontosan követhetjük. Ha a rendszer működésében bármi probléma fölmerülne, arról is gyorsan kapunk pontos információt.

STIGA Estate 9122 HWSY HD 630 4 WD

Ez az összkerék meghajtású fűnyíró traktor az olyan területeken dolgozóknál népszerű, ahol jelentős a dombos területek aránya. A 4x4 meghajtás a meredek domboldalakon történő föl, illetve lefelé való közlekedés és fűnyírás során előnyös igazán. Mivel ennek a traktornak mind a négy kereke folyamatosan meghajtott, így rendkívül jó a kapaszkodóképessége. Ezt még tovább fokozza a STIGA speciális profilú gumiabroncsa, mely csak erre a fűnyíró traktort gyártó cégre jellemző, egyedi mintázat, mely remek kapaszkodó képességgel rendelkezik, de e mellett kíméli a gyep felületét is.

Ennek a fűgyűjtős modellnek is az erőforrása a kimagasló teljesítményű HONDA motor. Az ideális vágási fordulatszámot a műszerfal mutatja és ezt a traktor beüzemelésekor, az átadást megelőzően pontosan be is állítjuk, így mindig tökéledte lesz a nyírás és a gyűjtés hatékonysága. Valamennyi alkatrész erős, tartós anyagból készül, így garantált a traktorunk hosszú élettartama.

A kényelemről is több extra gondoskodik. A hosszú, egyenes szakaszokon a tempomat ad kényelmes vezetési élményt, amit a jó rugózással rendelkező, nagyon kényelmes karfás ülés és a jó fogású, könnyen forgatható kormánykerék tesz teljessé. Minden adott ezzel a típussal, hogy nagyon hatékony, kényelmes lehessen a fűnyírás.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés