Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Stiga milyen márka?

Stiga milyen márka?

Milyen Márka a STIGA?

Jogos a kérdés.Sokan csak pár márkát esetleg csak egyet ismernek a kertgépek piacán, fontos megismerni, hogy egy szimpatikus termékekkel rendelkező márka mit is képvisel, mit lehet róla tudni.

Ebből a cikkből most infomálódhat a Stiga márkáról.

Stiga kertigépek

Akik járatosak a sportszerekben, ismerősnek gondolják a STIGA nevet és nem is tévednek. A STIGA Sports pingpongasztalok és pingpong ütők gyártásával és értékesítésével foglalkozik.

Azonban a kerti és kertészeti gépekkel foglalkozó STIGA cég teljesen más és független cég, bár azonos logó alatt találjuk a termékeket.

A kertigép üzemágat 1934-ben a svéd Stig Hjemguist alapította meg, aki olyan eszközhordozó kifejlesztésén dolgosozz, ami minél sokrétűbben kihasználható a zöldfelületek ápolása során felmerülő feladatok megoldására. A kitűzött célt rövid idő alatt sikeresen érte el és napjainkra már a kertgépek teljes választékával rendelkezik. 

Fűnyíró traktorok, frontkaszás traktor alapgépek különböző kiegészítőkkel, motoros kaszák, láncfűrészek, fűnyírók, rotációs kapák, talajmarók, lomfúvók, átdarálok és még sok egyéb kertigép található meg a választékában. 

A STIGA gyár vezető terméke

A Stiga vezető terméke az ötvenes évektől kezdve a PARK gépcsalád, melynek alapgépei - igazolva az alapító által megálmodott konstrukció tökéletességét - már több, mint 30 éve változatlanok. Természetesen apróbb finomítások, a modernizálás irányába mutató fejlesztések folyamatosan történnek, de az alapelv annyira tökéletes, hogy ezen semmiképp sem kell változtatni. Világszerte a Husqvarna ridegek, azaz a frontkaszás traktorok a konkurens termékek, azonban használhatóságban, a kialakítás praktikumában, a műszaki megoldásokban és tartósságban messze a konkurencia előtt jár a STIGA. A választékunkban is hatalmas mennyiséget találhatnak a frontkaszás fűnyíró traktorokból és a kiegészítő munkaeszközökből.

STIGA gyárak világszerte

A cég alapítója svéd volt, manapság STIGA gyárat már nem találunk Svédországban. A STIGA fejlesztő mérnökei Olaszországban, Veneto tartományban dolgoznak és ugyanitt találhatók a legnagyobb gyártó sorok is. Itt készül az összes frontkaszás fűnyíró traktor valamint az Estate és Tornádó típusok közül a 4-es sorozattól valamennyi modell. A piaci trendeket követve természetesen van egy hatalmas gyár Kínában is, ahol a 2-es és 3-as sorozatjelű fűnyíró traktorok készülnek. A fűnyírók gyártása pedig Szlovákiában történik.

A STIGA innováció, akkumulátoros gépek

A kor "divatját" követve a STIGA is jelentős és rendkívül eredményes lépéseket tett az akkumulátoros kertgépek fejlesztése terén. Évek óta újabbnál újabb akkus kertgépekkel, szegélynyíróval, láncfűrésszel, lombfújóval, fűnyíróval, sövényvágóval és multitul eszközökkel hódít a piacon.

A 2021-es szezon újdonsága például az akkumulátoros, elektromos fűnyíró traktor. Egyedülállóként jelentkezik most fűgyűjtős kivitelű fűnyíró traktorral, de természetesen gyűjtő nélküli, oldalkidobású traktor is szerepel a megújult választékban. Mindkét féle kivitelből egyből két teljesítmény szint lesz elérhető. A különbség az elektromos autókhoz hasonlóan az akkumulátor kapacitásban, ezáltal a működési időben lesz. A traktor akkumulátorának töltésére alapfelszereltségként egy normál töltő lesz, de felár megfizetése esetén gyorstöltőt is kérhetünk az akkumulátoros fűnyíró traktorunkhoz.

Miben mások a STIGA fűnyíró traktorok?

Ami a felhasználó szempontjából nagyon fontos a vágás minősége és a fűgyűjtős traktorok esetén a gyűjtés hatékonysága. A vágóház, vágóasztal kialakítása, a vágókések alakja, szárnyalás mind olyan, hogy a lehető legtökéletesebb munkát végezhessük. Fontosak a megbízható és időtálló műszaki megoldások és a kiváló minőségű anyagok használata. A felszereltség és a traktorokhoz mellékelt kiegészítők, kulcstartó, akkumulátor töltő, elektromos késkapcsolás, mulcsbetét, kulcsozó kések, vonóhorog, stb. mind több ezer, több tízezer Forint előnyt jelentenek, amit más márkáknál súlyos pénzekért lehet megvásárolni.

Stiga milyen gyártmány?

Úgy gondolom, az előző sorokból kiderült, hogy milyen márka, milyen gyártmány a STIGA. A műszaki megoldások alapos ismerete és a gépekkel kapcsolatos kitűnő tapasztalatok alapján nyugodtan ajánlatatom a kertgép vásárlás előtt állók figyelmébe. Kitűnő a vevőszolgálati háttér, azaz gond, probléma, kérdés esetén gyorsan megtaláljuk a megoldást. Amennyiben pedig valamilyen alkatrészre van szükség bármelyik STIGA márkához, akkor azt is rövid időn belül, gyorsan meg tudjuk oldani.

Stiga fűnyíró traktor gyár Olaszországban

A STIGA folyamatosan fejleszti termékeit és bővíti gyártási kapacitásait.

Az alábbi rövid videó a legújabb gyártóüzemet mutatja be ahol a fűnyíró traktorok számos típusa készül. A gyár az olaszországi Veneto tartományban található, nem messze Velencétől.

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés