Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Mit jelent a Husqvarna X-Torq motor technológia?

 

Jó néhány Husqvarna láncfűrész és fűkasza motorja készül már ezzel a környezetbarát és takarékos technológiával. Tovább olvasom »»

Min dolgoznak a Husqvarna mérnökei?  

A Husqvarna kertészeti gépek fejlesztő mérnökei Svédországban folyamatosan kutatják, hogyan lehet kevesebb üzemanyaggal, kisebb súllyal, de nagyobb teljesítménnyel és nyomatékkal rendelkező eszközöket, gépeket gyártani.

 

Hogyan függ össze a környezetvédelem és a takarékosság?

A láncfűrészek és a fűkaszák tipikusan azok a termékek, melyek legingább kétütemű motorokkal képzelhetők el. Ezeknél a motoroknál az üzemanyag benzin és motorolaj megfelelő arányú keveréke, így a károsanyag kibocsátás szempontjából, noha ezek nem nagy üzemanyag fogyasztású gépek, mégis fontos hangsúlyt fektetni az üzemanyag megtakarításra, mivel így kevesebb elégetett olaj kerül a levegőbe.

 

Mi ez az X-Torq technológia?

A hagyományosnak nevezhető kétütemű motorokban a hengerbe beáramló üzemanyag-levegő keverék "tolja" ki a hengerből az ott keletkezett égésanyagokat. Ez a kipufogógáz. Ekkor azonban sajnos nem elkerülhető, hogy a kipufogó gázzal együtt a hengerből üzemanyag-levegő keverék is távozzon, ami rossz, mert növeli a motor üzemanyag fogyasztását és rossz, mert ez az elegy szennyezi a környezetünket is.

Az új X-Torg motort úgy alakították ki, hogy a hengert először friss levegővel átöblíti és csak ezután szívja be az égéstérbe a friss üzemanyag-levegő keveréket. Ezzel a módszerrel a láncfűrészünk, és a fűkaszánk motorja is akár 20%-al kevesebbet fogyaszthat. E mellett pedig számolhatunk nyomaték és teljesítmény szint emelkedéssel is. Vagyis ez a motor dupla hasznot hajt nekünk.

 

Mi az AutoTune technológia a Husqvarna gépeken?

Ezt a remek technikát, mármint az X-Torq kialakítást lehet fokozni azzal, hogy egyenlőre még csak a láncfűrészek motorjait, de 2017 tavaszától már a Husqvarna fűkaszák motorjait is egy kicsi számítógép felügyelheti. A felügyelet során a számítógép figyeli és figyelembe veszi az üzemanyag minőségét, a levegő páratartalmát és hőmérsékletét, a légnyomást, a légszűrő tisztaságát és még azt is figyeli, hogy a gépünket mennyire terheljük. Ezen paraméterek ​összehangolása során a motornak a legelőnyösebb beállításokat állítja elő, így takarékosan de mégis a szükséges legnagyobb teljesítménnyel dolgozhatunk.

A linkre kattintva elérheti a Husqvarna fűnyíró traktor kínálatunkat és leegyszerűsítheti a fáradtságos kerti munkát!

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés