Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Márkabemutató: Nézzük meg a német piacra gyártott MTD traktorokat

Márkabemutató: Nézzük meg a német piacra gyártott MTD traktorokat Limitált szériás fűgyűjtős fűnyíró traktort sikerült beszereznünk az MTD nemesvámosi gyárából. Ez a traktor típus extra felszereltséggel készült csak minimális mennyiség kerül értékesítésre Magyarországon. Tovább olvasom

 

MTD fűnyíró traktor limited edition

Limited Edition fűnyíró traktor

A Veszprém megyei Nemesvámoson készülnek az MTD fűnyíró traktorai. Gyakran fordul elő, hogy a különböző piacokra nem azonos felszereltségű és kivitelű traktorokat készítenek. Miért van erre szükség? Az autógyárak is gyakran válogatják meg autótípusaik különböző országokban rendelhető extra felszereltségi listáit. Volt olyan időszak például, mikor a Magyarországon eladott Ford személyautókba nem lehetett fűtött szélvédőt rendelni. Hasonlóan terveznek a fűnyíró traktor gyárak is, azaz meghatározzák, hogy legjobb ismereteik szerint egy adott ország potenciális vásárlói számára mi lehet fontos paraméter.

 

Briggs & Stratton fűnyíró traktor motorok

Briggs & Stratton fűnyíró traktor motorral felszerelt MTDMagyarországon ez a motor márka a legismertebb és legelterjedtebb. Általában egyszerűen csak "Bridzs" motornak nevezik sokan, ezért a fűnyírók és fűnyíró traktorok jelentős számban készülnek ezzel a motormárkával. Sok fejlesztés történt olyan irányba, hogy a kerti gépekbe is takarékosabb, környezetkímélőbb, kisebb súlyú, halkabb, modernebb motorok kerüljenek. Ezeket az új motorokat sokan nem ismerik még, nem szívesen vásárolják, bár műszakilag, technikailag teljesen rendben vannak mégsem népszerűek sok vásárló szemében.  Így került ebbe a Limited Edition traktorba is a már jól megszokott és közkedvelt Briggs motor.

 

 

 

 

 

 

 

A hidrosztatikus sebességváltó

A fűnyíró kistraktorokban mind gyakrabban kerülnek beépítésre ezek a megbízható és nagyon kényelmes sebességváltók. Ha ezt a megoldást az autókhoz próbáljuk hasonlítani, akkor az automata sebességváltót vehetjük példaként. Ennél a pedállal vezérelhető sebességváltó típusnál a haladási irányt és a haladási sebességet is egyezzen pedállal szabályozhatjuk. A pedál két irányba mozdítható. Előre - és hátra. Ezzel adjuk meg, hogy a traktor előre vagy hátra felé menjen.

A pedál fokozatos benyomásával a traktor egyre MTD fűnyíró traktor hidrosztatikus sebességváltógyorsabb MTD fűnyíró traktor hidrosztatikus sebességváltóvalan megy, illetve visszaengedésével  egyre lassabban halad. Ha a pedált elengedjük, akkor a kistraktorunk megáll. Ebbe a traktorba ugyan olyan váltót szereltek, mint a lényegesen nagyobb motorral és nagyobb vágószélességgel rendelkező traktorokba, azaz ez is egy jelentős érv a mellett, hogy miért ezt a fűnyírót vásárolja meg. Fontos, hogy biztonsági okokból, melyet szabványok írnak elő, a traktorral hátramenetben nem lehet füvet nyírni. Hátramenetbe kapcsolás előtt a késeket ki kell kapcsolni, nehogy hátramenetben haladva, ha esetleg elkerülné a vezető figyelmét a füvön tartózkodó személy, baleset következhessen be.

 

Extra motorháztető világítással

Minden használati tárgynál fontos annak megjelenése. Ha valami szép, vonzó, akkor azzal a fárasztó munkavégzés is jobban esik. Egy szín megfelelő kiválasztása is nagyban befolyásolhatja a szimpátiánkat. Ennél a traktornál az alkalmazott bézs szín nagyon előnyös, mert a szennyeződés, a por sokkal kevésbé látható, mint egy sötét színű fűnyíró traktoron. MTD fűnyíró traktor extra motorháztető világítássalGyakran hallom, mikor a kerti traktorral kapcsolatban a lámpáról, világításról beszélünk, hogy sötétben senki sem akar füvet nyírni. Azonban ez a traktor is fölszerelhető hótoló lappal, így télen is hasznos segítőtárs lehet a ház körüli munkák során. A téli időszakban korán sötétedik és csak későn világosodik, így a hó takarításakor jól jöhet a látni és látszani lehetőség. Így ez nem csak jól mutat a traktoron, hanem sokszor nagyon is jól jöhet.

Limitált széria - limitált mennyiség

Ebből a valóban szép és jó műszaki paraméterekkel ellátott MTD fűnyíró traktorból csak korlátozott mennyiség áll rendelkezésünkre, így érdemes mihamarabb megrendelni, mert csak a készletünk erejéig tudjuk majd szállítani. Csak néhány darab készült belőle? Lesz ehhez később alkatrész? Meg merjem ezért vásárolni?  Ha fölmerült ez a kérdés egyszerűen tudunk rá válaszolni. A későbbi alkatrészellátás nem lehet probléma. Ezt egyrészt az MTD traktorgyár garantálja, ahol köztudottan remek az alkatrész utánpótlás és a szerviz szolgáltatás. Másrészt a traktorgyártásban általában használt alkatrészekből állították össze ezt a különleges modellt.

Tekintse meg hatalmas kerti gép kínálatunkat!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés