Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Melyik McCulloch hómarót válasszam?

Bemutatjuk az ST 61E és az ST68E benzinmotoros McCulloch hómarókat.

 

Mi a hasonlóság a két hómaró gép között?     

 

Mindkét gép kétfokozatú maróegységgel rendelkezik, azaz a hó eltakarítása két fázisban történik. Az egyik fázisban a marócsiga fölszedi a burkolatról a havat és a turbinába tolja. A nagy fordulaton forgó turbinakerék pedig a kidobó csövön keresztül kifújja az általunk beállított irányba. Ez a működési mód lehetővé teszi, hogy a hómaróval a már letaposott, de még nem lejegesedett havat is föl tudjuk szedni a burkolatról.

 

Mindkét gép rendelkezik meghajtással. Előre 6, hátrafelé pedig 1 sebességfokozat áll rendelkezésre azért, hogy mindig a hó magasságának legjobban megfelelő haladási sebességet választhassuk ki, így tudjuk maximálisan kihasználni a hómarónk teljesítményét és tudunk a legrövidebb idő alatt végezni a hó eltakarításával.

 

A kezelőszervek azonosak, úgy tervezték, hogy nagyon egyszerű és kényelmes legyen a hómaró irányítása. A kezelőszervek méretének kialakításakor természetesen figyelembe vették, hogy a hideg miatt kesztyűs kézzel kell majd a hómarót irányítanunk.

 

Mindkét hómaró elektromos önindítóval rendelkezik, megkönnyítve a nagy hidegben a motor indítását. Az indításkor Önnek a csatlakozó kábelt egy hálózati csatlakozó (230 V) aljzathoz kell csatlakoztatni, majd az indító gombot megnyomva a motort beindítani.

 

Fölszerelték mindkettőt LED világítással, hogy rossz látási viszonyok esetén is láthasson és Önt is jól láthassák. 

 

Mi a különbség a két gép között?

 

Az ST 68E típusnak nagyobb a munkaszélessége. Ez 68 cm, szemben a másik 61 cm-es szélességével, így Ön egyszerre nagyobb szélességben végezheti vele a hó eltakarítását.

A nagyobb szélességhez nagyobb motorteljesítmény is tartozik 4,9 kW a 4,5 kW teljesítménnyel szemben.  

A nagyobb gépnek természetesen nagyobb a súlya is. 95 kg, míg a kisebbik  89 kg.

 

A műszaki tartalomi különbségeket az ár is tükrözi:

          

Az ST 61 hómaró ára: 345.900,- Ft

 

Az ST68E hómaró ára: 399.900,- Ft  

 

A szélesebb és erősebb hómarót én akkor választanám, ha nagy a hómentesítendő terület és fontos, hogy gyorsan tisztává varázsoljam a rám bízott területet.

Széles fűnyíró traktor és egyéb kerti gép választékunk közül a linkre kattintva válogathat!

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés