Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Hasznos tanácsok a kerti gépek téli tárolásához – I. rész

Az ősz a legjobb időszak arra, hogy hasznos segítőinket, a kerti gépeket és szerszámokat is átvizsgáljuk.

Mielőtt téli tároló helyükre tesszük kerti gépeinket, vizsgáljuk át őket, mérjük fel, hogy milyen javítás, karbantartás szükséges ahhoz, hogy tavasszal azonnal használatba vehessük őket. Gondolkodjunk előre, és vásároljuk meg most a szükséges alkatrészt, vagy ha úgy látjuk jónak vigyük el a gépet a szakszervizbe. Ugyanis tavasszal, a szezon kezdetén könnyen pórul járhatunk: lehet, hogy csak hetek múlva kapunk időpontot, vagy várni kell az alkatrész szállítására. Sok bosszúságtól kíméljük meg magunkat, ha előre gondolkodunk. Sőt, még spórolhatunk is, ha szemfülesek vagyunk, és figyeljük az őszi akciókat.

Mi a legfontosabb a benzinmotoros gépek karbantartása során?

Két nagyon fontos feladat vár ránk a téli tárolás előtt: a gépek átvizsgálása és tisztítása, majd a benzin leeresztése. Tisztítás nélkül ne tegyük el a Benzin adalék anyagfűnyírót, fűkaszát, láncfűrészt, mert berozsdásodhat. Most érdemes kitisztítani, illetve cserélni a légszűrőket is. Amire legjobban oda kell figyelnünk, a benzin. A legbiztosabb megoldás, ha teljesen leeresztjük télire, majd a karburátorból is kijáratjuk a benzint.

Előfordulhat azonban, például egy fűnyíró esetében, hogy túl nehéz lenne kiönteni az üzemanyagot, és nem akarunk ezzel bajlódni. Erre is van megoldás: az adalékok használata, melyek képesek konzerválni a benzint, akár egy-két évre is. Nézzünk utána, hogy gépünk gyártója milyen adalékot javasol a termékéhez, és lehetőség szerint azt válasszuk. Ügyeljünk rá, hogy mindig betartsuk az adagolásra vonatkozó utasításokat!

Mindezekre azért van szükség, mert a benzin romlandó anyag – állás közben elpárolognak belőle az illékony összetevők, vagy alapanyagai szétválhatnak, és már nem lesz alkalmas a motor beindítására. Ez azért is nagy baj lehet, mert benzinmotoros gépeinket rossz esetben akár komolyan is veszélyezteti a romlott benzin, ugyanis a belőle kicsapódó anyag lerakódik a karburátorban, és eltömődést okozhat.

Tekintse meg fűnyíró traktor és egyéb kerti gépeket felölelő kínálatunkat!

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés