Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

STIGA frontkaszás fűnyíró traktorok

STIGA frontkaszás fűnyíró traktorok A frontkaszás fűnyíró traktorok rendkívül hatékony és sokoldalúan kihasználható gépek. Magyarországon még nem annyira ismertek a rendkívüli előnyei, de akik már belekóstoltak ebbe a gyepápolási és egyéb kommunális jellegű feladat elvégzésére kiválóan használható eszköz használatába, elmondásuk alapján már eszükbe sem jutna mást választani.

Frontkaszás fűnyíró traktor előnyei

A legnagyobb előnye abban rejlik, hogy a munkaeszközök a traktor elé kerülnek fölszerelésre, így a vezető egyszerűen tudja szemmel tartani és irányítani a munkavégzés során a gépet. Teljes mértékben rálátása van a munkaeszközre és így precízen, hatékonyan tud dolgozni. 

A munkaeszközök egy STIGA traktornál a jól bevált RAC csatlakozó révén pillanatok alatt cserélhetők, átszerelhetők, így egyszerűen válthatunk a mulcsozó fűnyírás, magas gaz vágás, hótolós, vagy sepregetés között.

A vágóasztal tisztítása is rendkívül egyszerű, mert a szervíz pozícióba állítás könnyedén, egyszerűen és szerszám használata nélkül másodpercek alatt oldható meg. Ilyenkor kitisztíthatjuk a kaszaházat, ellenőrizhetjük a vágókések állapotát és könnyedén megoldhatjuk azok élezését vagy cseréjét. Kényelmes, gyors, biztonságos, így még hatékonyabb az eszköz.

Fűnyírás és gazvágás frontkaszás traktorral

Egy has alatt elhelyezett vágóasztal korlátot jelent magasabbra nőtt fű vágásakor. Zöldfelület gondozásakor, parkok nyírásakor, telephelyek ápolásakor előfordul nem is túlságosan ritkán, hogy a vágandó fű és növényzet a gép számára ideálisnál magasabbra nő. Egy frontkaszás traktor vágószerkezetének ez kevésbé jelent kihívást, mint a hagyományos, has alatti vágószerkezetes megoldásnál.

Itt ugyanis a vágókések a teljes mulcsozó funkciót kihasználva kb. 20-25 cm magas füvet vágva is kitűnően dolgoznak és darálják le a nyesedéket. Ha ennél magasabb a vágandó fű hossza, akkor a vágószerkezet hátsó részét megnyitva könnyedén tovább növelhető a vágható magasság, akár 30-40 cm magasságik, ami még nem okoz gondot a körkéses vágószerkezetnek.

Ha ennél magasabbra nőtt növényzetet kell vágni, esetleg a területen vékonyabb, fás szárú sarjak is találhatók, akkor érdemes az "Y" lengőkésekkel ellátott vágószerkezetre váltani, amivel akár már derékig érő növényzetet is remekül vághatunk. Egy ilyen vágószerkezethez mindenképpen 2-hengeres motorra van szükség és ajánlott az összkerék meghajtással rendelkező STIGA frontkaszás alapgépek közül választanunk.

STIGA PARK traktor fordulékonysága

A hatékonyságot növeli a könnyű kormányozhatóság és remek fordulóképesség.

Szinte valamennyi STIGA frontkaszás traktorunk szervokormánnyal rendelkezik, ezáltal hihetetlenül könnyű a kormányzásuk. A kormánygombot akár két újjal fogva is elvezethetők ezek a hatékony munkagépek, így precízen vághatunk körbe akár egy kisebb fatörzset is. 

Mivel ezek a frontkaszás gépek törzsklós kormányzásúak, ami azt jelenti hogy pontosan a gép közepén van egy csuklópontjuk ( 50:50 % az elosztás), ezért rendkívül fordulékonyak és további előnye ennek a remek konstrukciónak, hogy a traktor hátsó kerekei mindig pontosan ott mennek el, ahol az első kerekek elhaladtak. Ezért a vezető előre, a vágási területre koncentrálhat, ami jelentősen kisebb figyelmet vár el a gépkezelőtől, így hatékonyabban tud dolgozni.

STIGA frontkaszás traktor tartozékai

Ezek a praktikus gépek azonban nem csak a fű nyírására alkalmasak, vagy a gazos területek rendbetételére, hanem a téli időszakban hótolólappal fölszerelve a lehulló hó eltakarítására is remek megoldást kínálnak. Természetesen vontatni is lehet velük, ezért ha egy szólókocsit akasztunk mögéjük, akkor a hótolással egy menetben a síkosság mentesítő anyagok kijuttatása is megoldható.

Magyarországon szintén kevéssé ismert és használt eszköz a forgókefe, mellyel az utak, járdák, telephelyek tisztántartása is kitűnően megoldható, továbbá a téli időszakban nagyon hatékony eszköz a hó eltakarítására. Ennek az eszköznek a föl, illetve leszerelése szintén pillanatok alatt megoldható, így pár másodpercre van csak szükség, hogy a seprőgépünkből fűnyírót csináljunk vagy fordítva. 

Remek segítség lehet ugyanakkor a kisebb szállítási feladatok megoldásában, ha egy kis kerti utánfutót akasztunk mögé, ami szintén széles választékban áll rendelkezésünkre, mint megjelenést és kialakítást, mind teherbíró képességet illetően.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés