Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

STIGA E-Ride elektromos traktorok

STIGA E-Ride elektromos traktorok 2021 egyik kiemelkedő újdonsága a STIGA választékában megjelenő akkumulátoros fűnyíró traktor család. A sorozat tagjai az E-Ride elnevezést kapták, melyek C és S jelzéssel vannak megkülönböztetve attól függően, hogy oldalkidobós vagy fűgyűjtős kivitelűek.

Stiga E-Ride akkumulátoros fűnyíró traktor család

A STIGA jelentős szerepet tölt be a kertigép piacon nem csak a rendkívül széles termékválasztékával és a termékek kitűnő tulajdonságaival, minőségével, hanem a technikai fejlesztéseivel is. A 2021-es évben is számos újdonsággal jelentkezik. Az egyik ilyen nóvum az elektromos fűnyíró traktor család, ami az E-Ride elnevezést kapta. Bár már 2020-ban megjelent a piacon a Cub Cadet márka akkumulátoros traktorokkal, azonban a CC választékában csak oldalkidobós változatot találunk, míg a Stiga E-Ride sorozat fűgyűjtős változatot is kínál, mindjárt 2 különböző teljesítményszinttel.

Stiga E-Ride S500 és S300

Az akkumulátoros traktorok között is az "S" (Side discharge) jelölés az oldalkidobású rendszerre utal, azaz nem fűgyűjtős traktorról beszélünk, hanem 2-késes oldalkidobós traktorról, ahol az óramutató járásával megegyező irányba forgó vágókések a traktor jobb oldalán lévő kidobónyíláson keresztül dobják, fújják ki a nyesedéket a traktor mellé. Természetesen a STIGA traktoroknál már megszokott módon gyári alaptartozékként a mulcsozó funkció is adott, így ha megfelelő sűrűséggel nyírjuk a gyepet, akkor rendkívül apróra tudjuk a fűszálakat fölaprítani, így nem is látható a felületen, hogy nem történt gyűjtés a vágás során.

Stiga E-Ride C500 és C300

A jelölésben az E-Ride az elektromos meghajtásra utal, míg a "C" (Collecting) azt tükrözi, hogy fűgyűjtős traktorral van dolgunk. Az akksis gyűjtős Stiga traktorok vágási szélessége 84 cm és ezt két egymással szemben forgó hibrid (gyűjtős/mulcsozós) késsel végzi. Fontos, hogy jelentős mértékű a vágókések szárnyalása és természetesen a fordulatszáma is, így kitűnően és remek minőségben vágja le a fűszálakat és fújja föl a hátul elhelyezett, könnyedén üríthető gyűjtőkosárba. A késektől a széles, nagy átmérőjű gyűjtőcsatorna a vezető ülése alatt halad, így rövid úton kerül a nyesedék a 240 literes zsákba. Természetesen ősszel a lehullott falevelek is rendkívül hatékonyan gyűjthetők a traktorral.

Mit jelent az E-Ride családban a 300 és az 500 jelölés?

Az elektromos Stiga traktorok két teljesítményszinttel készülnek. Bár a meghajtó motorok teljesítménye mindkét szinten azonos, azonban a különbség az akkumulátor méretében és teljesítményében van. Az akkumulátorok mindegyik modell esetében Líthium-akkumulátorok, de az E-Ride 300 sorozatban 30 Ah, míg az E-Ride 500 sorozatban 40 Ah kapacitással rendelkeznek. Ennek megfelelően eltérő a rendelkezésre álló fűnyírási idő és a feltöltéshez szükséges idők is különböznek. Az erősebb akkuval szerelt gépnél 3.000 m2 a javasolt maximális vágási terület, míg a kisebb kapacitású kb 1.800 m2-ig ajánlott. További különbség, hogy az 500-as sorozat tagjai tempomattal is rendelkeznek, így még komfortosabbak lehetnek.

Stiga E-Ride elektromos fűnyíró traktor árak

Az akkumulátoros traktorok árai ma még hasonlóan az elektromos autókéhoz magasabbak a benzinmotorral meghajtott gépekhez képest, azonban olyan szolgáltatást (károsanyag kibocsátás mentes működés, alacsony zajkibocsátás, környezetkímélő fűnyírás) nyújtanak, amit a benzines társaik még nem tudnak. Az aktuális árak megismeréséhez, kérem nézzék meg a termékeket.

Akkumulátoros fűnyíró traktor adatok

Egy táblázatban összefoglaltuk a Stige E-Ride traktorok paramétereit, műszaki adatait. Így könnyen összehasonlíthatók és kiválaszthatók az Ön igényének legjobban megfelelő környezetbarát kistraktorok. A táblázat megtekintéséhez kérem kattintson ide »»»

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés