Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Stiga akkumulátoros fűnyíró traktorok

Stiga akkumulátoros fűnyíró traktorok A széles akkumulátoros működtetésű, elektromos kertészeti gépek kínálatát a STIGA a 2021-es modellév újdonságaival bővíti. A piacon elsőként jelentkezik két fűgyűjtős modellel és másodikként mutatja be oldalkidobós, környezetbarát modelljeit. Legyen a csendes, környezetbarát, hatékony és karbon semleges akkumulátoros fűnyíró traktorok boldog tulajdonosa!

Akkumulátoros STIGA fűnyíró traktorok 2021

A széles kertigép választékot kínáló Stiga nagyon nagy energiát fektet a környezetbarát akkumulátoros kertgépek fejlesztésébe. Köszönhetően az akkumulátorok megbízhatóságának és fokozatos kapacitás bővülésének egyre komolyabb teljesítményű, rendkívül hatékony elektromos kertigépeket kínál, melynél az energiát a feltölthető akkumulátorok biztosítják. A fejlesztés során eljutottunk oda, hogy a választékunkban 2021-es évben megjelennek az akkumulátoros fűnyíró traktorok. Az első évben, mikor az elektromos fűnyíró traktorok debütálnak összesen négy modellt ismerhetünk és vásárolhatunk meg. Két oldalsó kidobású típust és két fűgyűjtős változatot. 

STIGA 300 és 500 akkumulátoros traktor modellek

Az akkumulátoros traktorok első példányai két teljesítményszinttel érkeznek. A 300 egy kisebb akkumulátor kapacitást jelöl, természetesen kisebb működési idővel, míg az erősebb, egy feltöltéssel tovább üzemelő traktorok jelölése a 500. A kisebb akkukapacitással átlagosan 45 percig, míg az erősebb akkumulátorcsomaggal szerelt fűnyíró traktorok kb. 60 percet tudnak dolgozni, ezt követően föl kell tölteni az akkumulátorjait. Alapegységként a traktorhoz normál hálózati töltőt adunk, amivel 8-9 óra alatt lehet teljes mértékben föltölteni az erőforrásokat, míg az extra tartozékként megvásárolható gyorstöltővel a töltési idő 2,5-3 órára rövidül. Ennyi idő alatt meglehetősen nagy területen végezhető el a fűnyírás halkan, károsanyag kibocsátás nélkül, a szomszédok vagy a szállodában pihenő, illetve a kórházakban, szanatóriumban ápolt betegek zavarása nélkül. Ezek a fűnyíró traktorok is fölszerelhetők hótolólappal, így a téli havas időszakban csendes segítőként oldhatják meg a hómentesítést. Mivel vontatásra is alkalmasak, mert a kertitraktorokhoz készült kisebb utánfutókat, pótkocsikat is vontathatjuk velük, a szállítási feladatok nesztelen megoldásában is hatalmas segítséget nyújthatnak.

Akkumulátoros fűnyíró traktor - a nesztelen segítőtárs

Milyen ezeknek a traktoroknak a zajszintje? A kérdés megválaszolása során két külön vonalat kell követnünk. Amikor egy ilyen kerttraktor csak közlekedik, akkor teljes mértékben halkan suhanhat. Szinte egyáltalán nincs zaj kibocsátás. Más az eset azonban, mikor már vágni is szeretnénk velük a füvet. A fűnyíró kések légáramlást kell, hogy keltsenek, hiszen egy oldalkidobós traktornál a nyesedékei ki kell fújni a traktor mellé, míg egy fűgyűjtős változat esetén a levágott fűszálaknak a traktor hátulján elhelyezett gyűjtőbe kell jutniuk, ami csak nagyobb légáramlás kialakulása esetén lehetséges.A légáramlás pedig csak hanghatással, szélzajjal lehetséges. ÍGy munka, vagyis a fű nyírása közben ezek a traktorok már nem nesztelenek, de egészen biztosan sokkal - sokkal halkabbak, mint a benzinmotoros kialakításúak.  

Megéri-e az árát az elektromos traktor?

A kérdés egyszerű, azonban a válasz más kissé bonyolultabb. Azt tudjuk az elektromos autók esetéből, hogy az áruk magasabb, mint egy benzin vagy dízelmotoros autó ára. Ugyan ez a helyzet az akkumulátoros traktoroknál is. Van persze megtakarítás a karbantartási feladatok során, hiszen nincs motorolaj, olajszűrő, légszűrő, gyújtógyertya, természetesen benzint sem kell vennünk bele, és az elvégzett szervizmunkéiért, mivel ilyenek nincsenek, fizetnünk sem kell. Bár ezek a költségek nem hatalmasak, azért évek hosszú során jelentős összeget takaríthatunk meg.

Elektromos autót sem azért veszünk, mert az olcsóbb lenne, hanem azért, hogy óvjuk a környezetünket, településeink levegőjének tisztaságát és szeretünk csendben suhanva, károsanyag kibocsátás nélkül közlekedni. HAsonló a helyzet az elektromos traktorokkal is. Ne feledjük, hogy ezekkel szép zöld környezetben, a kertünkben vagy mások kertjében, parkokban, intézmények, szállodák kórházak, strandok stb. területén kell végezzük rendszeresen a gyep vágását. Az ilyen környezetben fontos, hogy ne zavarjuk zajjal, büdössel a környéken tartózkodókat, így bizony sok esetben csak ez lesz a jövőbe mutató megoldás a kertápolásban a fűnyírási feladatok ellátására. Mindent mérlegelve megállapíthatjuk, hogy igen is szükségesek, hasznosak, így fontosak is az ilyen környezetbarát megoldások, amiben a STIGA úttörőként szorgoskodik.

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés