Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Miért érdemes hómaró gépet vásárolnia?

Bár sokan láttak már hómarót az utakon a különböző híradásokban, de azok általában a közútkezelők által használatos nagy méretű, a közutak hómentesítésére bevethető munkagépek. A kisebb méretű, a járdák, utak, kocsibeállók, parkolók hatékony hómenesítésére bevethető hómaró gépekkel már sokkal kevesebben találkoztak.

Miért érdemes hómarót vásárolni?

  • Ha fontos, hogy minden reggel időben tudjon munkába indulni
  • Ha elege van már a hólapátolásból
  • Ha hosszab út vezet a kertkaputól a garázsáig
  • Ha hófúvásos területen lakik
  • Ha nagyobb kocsibeállót, parkolót kell hómentessé tenni

Hogyan válasszon hómarót?

Egy hómaró beszerzése hosszabb távra szól ezért érdemes vásárlás előtt alaposabban tájékozódni. Ennek a legegyszerőbb módja ha fölhív és megbeszéljük a részleteket. Elérhetőségem: Józsa Zsolt 06-70-942-1598. Addig is néhány fontosabb gondolat a hómaró témakörben:

 

- Egy fokozatú hómaró

Ezek a gépek nem rendelkeznek meghajtással. Ez azt jelenti, hogy hasonlóan tolós fűnyíróhoz önnek kell az előre haladást biztosítani a gép tolásával. A marócsiga gumilapátja ugyan érintkezik a talajjal és a hómarót húzza előre, de az előre haladáshoz szükséges a kezelő kisebb mértékű fizikai ereje. Ezeknek a hómaróknak előnye, hogy a gumilapát miatt nagyon kíméletesek a burkolatokkal, alapos tisztítást végeznek és a nedvesebb, lagyakosabb hóval is jól elboldogulnak. Nem alkalmasak azonban nagyobb felületek megtisztítására. Használatuk elsősorban háztartási célra, családi házak, társasházak környezetében történő hóeltakarításra ajánlott. A motor indítása lehet mechanikus indítással ugyan úgy mint egy fűnyírónál, azaz berántózsinór segítségével, vagy egyes típusoknál elektromos indítással.

- Kétfokozatú hómarók

A két fokozat nem a haladási sebességre vonatkozik, hanem a hó eltakarításának a módját jelöli. A kétfokozatú hómaró gépek egy lassan forgó csiga rendszer révén fölszedik a havat a talajról és a lassan előre haladó hómaró közepe felé terelik. A hómaró belsejében található egy turbina, ami a havat nagy sebességre gyorsítva a kidobócsövön keresztül kiröpíti nagyobb távolságra. A kiszórás irányát természetesen változtathatjuk annak megfelelően, hogy hol, merre van hely a munkaterület közelében. Ezek a masinák már kerékhajtással is rendelkeznek az önjáró fűnyírókhoz hasonlóan, azaz nem a gépkezelőnek kell tolnia a hómaróját, hanem az meghajtja magát. Általában több sebességfokozat közül választhatunk, hogy mindig a leghatékonyabban takaríthassuk el a lehullott hómennyiséget.

A motort indíthatjuk mechanikusan, azaz egy berántó zsinór segítségével, de a hómarók nagy többségén már elektromos indítást is találunk. Az indítás vagy egy gomb megnyomásával, vagy egy indítókulcs elfordításával történik. Az indítókulcsos megoldást az akkumulátoros, míg a nyomógombos indítást a 230 V hálózati feszültségről indítható gépeknél találjuk.

Most, hogy már tudja miért érdemes hómarót vásárolnia, olvassa el, hogy miért nálunk javasolt ezt megtennie!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés