Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Magas gaz vágás meredek domboldalakon is!

Gyakori kérdés a fűnyíró traktorok átadásakor: Mekkora füvet lehet vele levágni? Tovább olvasom

A fűnyíró traktor erre utal a neve is fűnyírásra való. Azaz, pontosan akkora füvet lehet vele levágni, mint egy normál kisméretű "sétálós" fűnyíróval. Természetesen lényegesen nagyobb hatékonysággal, rövid idő alatt nagyobb területeket lehet levágni és lényegesen kényelmesebben, minimális fáradtsággal. 

Fűnyíró traktor által nehezen nyírható terep

Gyakran előforduló feladat, hogy olyan területeken kell rendet vágni, ahol nincs szükség pázsit minőségre, nincs is szükség gyakori nyírásra, de évente pár alkalommal mégis szükséges egy karbantartó nyírás, hogy a fű ne érjen az égig. Ez azonban mégis gyakran, sokszor hatalmas területeken következik be. Ilyenkor merül föl a kérdés: hogyan tovább? Mivel vághatjuk le. 

 

FűkaszaAz egyik megoldás a fűkaszák beszerzése és bevetése. Látszólag egyszerű és olcsó megoldás, mivel egy fűkasza nem megfizethetetlen beruházás, de nagy területekhez több darabra is szükség van. Persze, ahány darab fűkasza, pontosan annyi darab ember is kell hozzá, a bér és járulékos költségekkel együtt. Nem árt egyéb lehetőségek területén körbenézni.

 

Kritikus dőlésszögMeredekebb domboldalakon a fűnyírás már normál fűnyíró traktorral nehezen oldható meg még akkor is, ha nem gazt, hanem normál méretű füvet kellene vágnunk. Magas gaz vágása pedig lehetetlen vele. A fűkasza pedig nem igazán hatékony, nem gazdaságos, sok embert igényel és komoly kihívás a munkások részére is.

 

 

Akkor mi az ideális megoldás?

 

 

 

 

AS-MOTOR AS 940 SHERPA 4WD RC FELÜLŐS ÉS TÁVIRÁNYÍTÓS MINDENTNYÍRÓ ​ (6.597.000,- Ft)

AS 940 SHERPA 4WD RC mindennyíró

 
 
 
Az AS 940 Sherpa 4WD összkerékhajtású ráülős Allmäher fűnyíró traktora a professzionális és a magán felhasználók körében is igen kedvelt, mivel biztonságos, kényelmes, könnyen vezethető és igen nagy teljesítményű.
 
 
 

AS 940 SHERPA 4WD RC a domboldalon

Az AS 940 Sherpa 4WD főleg a meredek domboldalakon érzi jól magát. Itt tudja igazán kihasználni kitűnő adottságait. Állandó összkerékhajtás, 22,4 Le, teljesítményű 2-hengeres motor, olaj- és benzinpumpa, beépített differenciálzár és bukócső.. A vágóasztal felfüggesztése a terepen dolgozva lehetővé teszi a függőleges elmozdulást, így védi a vágóasztalt és egyben növelve a szabad magasságot (szörföző vágórómű).
 
 
 

A masszív, önhordó csőváz gondoskodik a megfelelő stabilitásról és az elcsavarodás-mentességről nagy terhelés esetén is. Az összkerékhajtás jelentősen javítja az egyenes futást, a mászóképességet és a lejtmeneti fékhatást, a kétkerékhajtású modellekhez képest.

 

 

 

Az AS motor keresztkéses kialakítású vágórendszere magas fűben is egyszerre vág és aprít. Az összkerékhajtás kimagasló biztonságot jelent. A mérete és súlya nem haladja meg egy normál fűnyíró traktor paramétereit, így a szállítása sem okoz különösebb problémát. 2 év jótállás, kiváló alkatrészellátás és megbízható szervizháttér garantálja a megbízható minőséget.
 
Köszönjük a fotókat az ANDL Kft.-nek.
 
 
 
 
 
 
 
Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés