Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Hogyan indítsam be a láncfűrészemet?

Lehet, hogy hihetetlen, de a Google kereső statisztikája szerint ez egy nagyon gyakran feltett kérdés ezért összefoglaltuk pontról-pontra az indítás menetét.  

 

Kínlódtál már te is eleget a láncfűrészed beindításával?

 

Nézd végig ezt a 15 pontot és látni fogod melyik pont lehetett az, ami megnehezítette a dolgodat! 

 

Egész biztos, hogy nem fogsz leizzadni és nem fáradsz el, mielőtt egyáltalán a favágásnak nekifogtál volna.

 

1. Fontos! Mikor a láncfűrész gépet kézbe veszed ellenőrizd, hogy a láncfék zárt állapotban van-e. Egyszerűen told előre a láncfék karját!

2. A motor indítása előtt vedd le a láncvezető védőtokját!

3. Amennyiben a láncfűrészed rendelkezik dekompresszorral, nyomd be a dekompresszor gombját, így sokkal könnyebben indíthatod el fűrész motorját.

4. A legtöbb láncfűrészen található szivató gomb. Ezt nyomd meg többször indítás előtt. Látszódnia kell a szivató gomb belsejében az üzemanyagnak.

5. Állítsd a STOP kapcsolót start vagy on állásba!  NEM ELFELEJTENI ! 

6. Nyomd be a gáz rögzítőjét, majd told le a gázkart a markolat felé maximumig. Így rögzítetted a hidegindítási pozícióba. A szivató kart állítsd teljes állásba.

7. Helyezd a láncfűrészt egyenes, szilárd talajra és lépj rá a markolat alsó részére, hogy stabilizáld a láncfűrészt a talajon.

8. Fogd meg az indító markolatot és lassan kezd kifelé húzni. Addig húzd, amíg azt érzed, hogy megnövekedett az ellenállás és nehézzé vált a berántó zsinór kifelé húzása!

9. Enged vissza a berántó fület teljesen, majd egy erőteljes mozdulattal hirtelen húzd meg!

10. A motor ilyenkor egy pillanatra beindul, de aztán rögtön le is áll. Ekkor állítsd a szivató kart fél szivató állásba.

11. Húzd meg a berántót ez előbb ismertetett módon ismét erőteljesen, addig, míg a motor ismét el nem indul.

12. Amint a motor elindult, húzd meg a gázkart, ekkor a szivató alaphelyzetbe ugrik vissza.

13. Lassan emeld fel a láncfűrészt a talajról, vigyázz, hogy közben ne húzd meg a gázkart!

14. Most kapcsold ki a láncféket. A kikapcsoláshoz húzd hátra a láncfék karját. A hátrahúzás során hallasz majd egy kattanó, hangot, ekkor kapcsoltad ki a láncféket. Ekkor a lánc szabaddá válik és könnyedén tud futni a láncvezetőben.

15. Mielőtt elkezdenél a láncfűrésszel dolgozni, ellenőrizd le, hogy a láncolajozás működik-e. Adj teljes gázt és tartsd a láncot világosabb felület fölé (beton, papír, stb). Ha a felületen megjelenik a lánckenőolaj nyoma, akkor a kenés rendben van, megkezdheted a munkát a fűrésszel.


Reméljük tudtunk segíteni és többé nem lesz probléma a láncfűrész beindítása. Ha meghoztuk a kedvedet egy új láncfűrészhez, akkor tudjuk ajánlani a Husqvarna gépeit. Kiváló ára és megbízható működés jellemzi ezeket az eszközöket.

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés