Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Hogyan gondozzuk ősszel a gyepet?

A fűnyírással segítjük a fű erősödését, sűrűsödését. Ha gyakran nyírjuk, terhelhetőbb is lesz a gyepünk. De mit jelent a gyakran, azaz milyen időközönként érdemes nyírni? Legjobb, ha heti rendszerességgel nyírjuk a füvet, főként tavasszal, amikor gyorsan fejlődik. Ha két-három hetet várunk, pázsitunk ritkulhat és megsárgulhat. A gyakori fűnyírás tehát elősegíti a dús és egészséges gyep kialakulását. A fűszálaknak azonban maximum egyharmadát vágjuk le, ennél nagyobb veszteség már károsítja a füvet, mert a pázsitfű esetében a tápanyagok a levélben tárolódnak. A levágott füvet mindig szedjük össze, távolítsuk el a gyepről.

Nagyobb kert esetén érdemes beruházni egy komolyabb gépre is

Ha nagy a kertünk, megéri beruházni egy nagy teljesítményű gépre a fűnyíráshoz. A fűnyíró traktorok remek segítséget nyújtanak, használatuk Gyepgondozás ősszelkényelmes és egyszerű, professzionális munkát végezhetünk könnyedén velük.

Ha ősszel vásárolunk fűnyíró traktort, jobban is járunk: ki tudjuk használni az akciókat, és a megfelelő tartozékokkal a téli időszakban is remekül kihasználhatjuk.  Kiválóan alkalmas levelek eltakarítására, só szórásra, hó eltakarításra is.

Ősszel hogyan ápolhatjuk legmegfelelőbben a gyepet?

Ha szeretnénk, hogy füvünk szép és ápolt maradjon, és tavasszal ne kelljen majd újra telepíteni, feltétlenül gondoskodjunk róla, hogy előkészítsük a télre. A gyep téli előkészítését akkor érdemes elvégezni, amikor már tartósan 8-10 fok körül van a hőmérséklet. Szedjük össze a lehullott faleveleket, mert alatta megsárgulhat, károsodhat a fű. Most érdemes szellőztetni és lazítani a gyepet. Ha szükséges a talaj egyenetlenségeit is ilyenkor tudjuk eltüntetni. No és persze, nem utolsó sorban itt az idő a föld erejének növelésére: például talajkeverékek, bio humusz kiszórására. Ha van öntözőrendszerünk, ne feledkezzünk meg víztelenítéséről, még a fagy beállta előtt!

Gondozza Ön is megfelelően kertjét és vásároljon egy megbízható fűnyíró traktort, vagy más kerti gépet!

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés