Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Fűnyíró traktor 4 WD

Fűnyíró traktor 4 WD Számos olyan hely akad Magyarország területén is, ahol meredekebb gyepes területeken is szükséges a fűnyírást elvégezni, esetleg szállítási vagy tótolási feladatokat elvégezni fűnyíró traktorral. Enyhébb domboldalakon is előfordul, hogy nedvesebb talajnál megcsúszik a traktor hátsó kereke, ha kicsit lankásabb a domboldal, ahol közlekednünk, dolgoznunk kell. Ebben az esetben elengedhetetlen egy olyan fűnyíró traktor, mely állandó összkerék meghajtással rendelkezik.

Fűnyíró traktor 4 WD

A bevezetőből már kiderült, hogy miért és hol lehet szükség állandó öszkerékmeghajtással rendelkező fűnyíró traktorra. A Stiga választékában számos lehetőséget találunk oldalkidobós, fűgyűjtős és frontkaszás kivitelben egyaránt. Ezeknek a traktoroknak természetesen a vázszerkezete, a motorizáltsága egyaránt az elvárt extra teljesítményhez és igénybevételhez illeszkedve került megtervezésre és legyártásra, így biztosak lehetünk abban, hogy valóban professzionális gépekkel van dolgunk.

Fűgyűjtős Stiga 4 WD traktor

A választékban a fűgyűjtős traktorok az Estate nevet viselik a Stigánál. Az összkerék meghajtással kialakított típusok 9-es sorozatszámmal ellátottak és két vágási szélességgel 102 cm és 122 cm kaphatók. Mindkét traktor azonos kialakítású és azonos motorizáltságú, a 688 cm3 hengertérfogat, 2-hengeres HONDA GXV 690 motor az erőforrásuk. A különbség kizárólag a vágási szélességben jelentkezik. Nem sok gyártónál találunk fegűjtős traktort 122 cm vágási szélességgel, de ez a Stiga választékában több típusnál is megtalálható nem csak a 4 WD meghajtásúnál. Ez a traktor is természetesen a legtöbb információt nyújtó, teljes digitális műszerfalat kapta meg, hogy a traktor működésével kapcsolatos minden információ a vezető rendelkezésére álljon.

Oldalkidobós Stiga összkerekes fűnyíró traktor

Oldalkidobós változatban egy 121 cm vágási szélességű traktort tudunk kínálni folyamatos négykerekű meghajtással, melynek erőforrása szintén a 2-hengeres HONDA GXV 690 motor, mely csendes, ugyanakkor nyomatékos, gazdaságosan üzemeltethető és rendkívül hosszú az élettartama, így tökéletes erőforrás a Stiga TORNADO PRO 9121 típushoz. Ez a traktor nem két, hanem három darab, az óramutató járásával egyező irányban forgó vágókéssel dolgozik, így biztosított, hogy magasabbra nőtt fű vágásával is egyszerűen, könnyedén elbánik. A műszerezettsége ennek is legtöbb információt nyújtja a működéssel kapcsolatban. Látjuk az aktuális üzemanyagszintet és arra is figyelmeztet, ha a motor működésében esetleg valami zavar keletkezne. A vágókések kapcsolása egyszerűen egy gomb kihúzásával vagy betolásával elektromágnesesen történik, ami kényelmes, biztonságos és hozzájárul a késeket meghajtó ékszíj minél hosszabb élettartamához. Ennél a traktornál is a maximális kérelemre törekedtek a kormány és kormánymű kialakításával, a kényelmes karfás ülés alkalmazásával és a hosszú, egyenes szakaszokon jó komfortot biztosító tempomat fölszerelésével.

4 WD frontkaszás traktorok

A frontkaszás traktorok sok-sok előnnyel rendelkeznek. Ezek az előnyök sajnos még nem elegendő mértékben ismertek a fűnyíró traktorral dolgozók között, mert szerintem, ha ez ismert lenne, akkor szinte mindenki ilyen kialakítású traktorral dolgozna. Természetesen az ilyen kialakítású fűnyíró gépek   is beszerezhetők állandó összkerekes kivitelben. Fontos, hogy több kialakítású és teljesítményű, valamint más más motorizáltságú alapgépek vannak a választékunkban és ehhez szükséges és lehetséges a különböző munkaeszközök fölszerelése. Első vágóasztalok különböző vágási szélességgel, akár 125 cm nagyságban, "Y" alakú lengőkésekkel kialakított szárzúzó rendszerű gazvágó asztal, hótolólap, seprőgép, stb. Az ezekkel végzett munkás során pedig sok esetben akár sík terepen is rendkívül nagy segítséget jelenthet egy 4 WD meghajtás. A frontkaszás Stiga traktorok törzscsuklós kormányzásának köszönhetően minimális a fordulási sugár és a hátsó kerekek pontosan abban a nyomban haladnak, ahol au első kerék már elment, így a vezetőnek kizárólag előre felé kell koncentrálnia, és nem kell figyelnie, hogy a gép hátulja merre jár, mert biztos lehet abban, hogy ahol az eleje elment, ott megy majd el a traktor hátulsó része is.

 

 

4 WD első meghajtás

Az összkerekes fűnyíró traktorok hajtóműve nem csak abban különbözik a többitől, hogy elől is van meghajtás. Természetesen ezeknél a traktoroknál, az oldalkidobós és a fűgyűjtős has alatti kivitelű típusoknál a hátsó hajtómű és jelentősen erőteljesebb a többi, csak hátsó kerékkel meghajtott típusok hajtóművénél. Ezen túlmenően a két kormányzott első kerék is külön-külön meghajtást kap az olajszivattyús központi egységtől, azáltal garantált a remek kapaszkodó képesség és a könnyű kormányzás is. Ezeknél a Stiga traktoroknál speciális gumiabroncsokat is találunk, amik még tovább fokozzák a kapaszkodó képességet. Ezek a "bütykök" jól kapaszkodnak, ugyanakkor kímélik a gyep és a talaj felületét is. 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés