Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Filmforgatáson jártunk

2015. 10. 06. 00:00:00
Filmforgatáson jártunk Az AXN televíziós csatorna keresett meg minket, hogy tudnánk-e lehetőséget biztosítani arra, hogy egy őszi promó film készítése során az egyik fűnyíró traktorunkat használhassák.   Tovább olvasom  

MTD fűnyíró traktor a napsütésben

 

Az MTD RF 125 traktor a filmforgatáson

A felkérés egy konkrét típusra érkezett. A felkérésre természetesen azonnal igent mondtunk. Nem csak egy filmforgatás élményét láttuk lehetőségként ebben, hanem a felvétel során mi is láthattuk működés közben a traktorunkat. Az értékesítés során a traktorokat minden esetben beüzemelve, olajjal feltöltve, úgy szállítjuk ki a vásárlóinknak, hogy azt az átvételt követően azonnal használhassák is. Mindössze az üzemanyagtartályt kell feltölteniük és már azonnal nyírhatják is a füvet. A traktorokat közvetlenül a szállítás előtt kipróbáljuk, hogy minden funkció működik-e, minden jól be van-e állítva, de természetesen füvet nem vágunk vele. Ezért gondoltuk, hogy egy ilyen filmfelvétel során a traktort mi is tesztelhetjük, illetve megfigyelhetjük működés közben, hogy valóban olyan-e és azt tudja-e, minta amit a gyári leírásokból megtudhatunk.

Reklám a traktornak

MTD traktorunk, forgatás közben

Egy bármilyen filmben szereplő árucikk, esetünkben az MTD traktor mindenképpen reklámot is jelent, hiszen nagyon sok néző láthatja. Ez nem egy termékreklám film lesz, hanem az AXN filmcsatorna őszi műsorainak promója, ahol a traktor egy jópofa, vicces jelenetben jelenik meg. Ennek pedig így, ebben a formában lényegesen nagyobb eredménye van, mint egy direkt reklámfilmben.

 

 

 

 

 

A forgatás helyszíne

MTD fűnyíróval a Kopaszi gáton

A felvételre egy ig azán  csodálatos környezetben a budapesti Kopaszi Gáton került sor. Véleményem szerint ez a főváros legszebb közparkja, gyönyörűen karbantartott zöld felületekkel, virágágyásokkal, különböző látványos növénybeültetésekkel. Az időjárás  is kedvező volt, mert a stáb a délutáni időszakot választotta egy szép, különleges fényviszonyokat produkáló naplementével. A pázsit ekkor is a megszokott kitűnő minőségében pompázott, így a forgatáshoz valóban nagyon jó és ideális környezetet sikerült találni.
 

 

 

 

A forgatás érdekessége

Középpontban az MTD traktor

A jelenetek nagy részét az általánosan megszokott módon egy földi kamerával vették föl. A kamera vagy állványon volt rögzítve, vagy a fűnyíró traktor mozgását követve került mozgatásra az operatőr által. A jelenet befejező  r észéhez azonban magasból történő felvételek készítésére volt szükség, melyet a már modern és manapság nagyon divatos technikával, drón segítségével oldottak meg. A drónra szerelt kamera a földről irányítható és a fölvett kép egy földi monitoron keresztül követhető is természetesen.

Mit láthatunk majd a promóban?

Ferrari piros MTD fűnyíró traktorA jelenet a következő: jön egy vidám kertész, akinek füvet kell nyírnia. Szerencséjére nem egy fűnyíró gép után kell sétálnia, hanem egy Ferrari piros színben pompázó MTD fűnyíró traktoron ülve végezheti a munkáját. A fűnyírás közben zenét hallgat a fejhallgatóján keresztül és a jó zenét hallgatva ellazulva folytatja a munkáját. A traktorral nem szép egyenesen egymás melletti csíkokat nyír, hanem látszólag kissé rendszertelenül kanyarogva alkot valamit a gyepen. Hogy mit, az majd a jelent végén derül ki. Ezt most nem áruljuk el, legyen meglepetés. 

Amint elkészül a film, fűnyírótraktor webáruházunkban hamarosan megtekintheti. Kérem, nézzen vissza, amint hozzájutunk az elkészült filmecskéhez, azonnal közzé is tesszük.

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés