Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Extra felszereltség a traktorokhoz?

Hasznos dolgokra gondolj!

Fűthető ülés és sávtartás? Egy fűnyíró traktor beszerzése hosszú távra szóló beruházás, de a kiválasztáskor kevesen döntenek az extrák alapján.

A leggyakrabban elhangzó kérdés az, hogy milyen motor van a fűnyíró traktorokban és az mekkora teljesítményű. Ezt követi a vágási szélesség kérdése. Van aki a lehető legnagyobb vágási Hókotró fűnyírótraktorszélességre vágyik és vannak akiknek valahová be kell férnie a traktornak. Azt viszont már csak kevesen tudják, hogy a fűnyírótraktorokhoz néhány hasznos extra is elérhető.

A gyártók a nagy verseny miatt igyekeznek olyan kényelmi funkciókkal ellátni ezeket a gépeket, amik feléjük billenthetik a mérleg nyelvét, amikor eljön a választás ideje.

Prémiumautós megoldások helyett viszont inkább a hasznos dolgokra gondoljunk: azokra, amik tényleg segítik és kényelmesebbé, univerzálisabbá teszik a munkát, amire az eszközöket beszereztük.

Nyáron fűnyírás, télen hóeltakarítás? Miért ne? Semmi akadálya!

Ha igazán előrelátó vagy, akkor a fűnyírótraktorodat nem csak a „fűszezonban” akarod használni, hanem egész évben.

Hogy mire van ehhez szükséged? Elsősorban egy hótoló lapra, amit a gépre szerelve búcsút inthetsz a fárasztó és nem túl hatékony hólapátolásnak! Hiszen ki akar órákon át fagyoskodni vagy éppen jól leizzadni odakint, amikor a munkát rövid idő alatt, kényelmesen is elvégezheti?

Extra felszereltségű fűnyíró traktorTélen nem csak a hó, de a jég is gyakran okoz gondokat: a lefagyott, jeges járdán nem ritkák a balesetek, egy meredekebb autófeljáró pedig kész rémálom lehet. Egy szórókocsi segítségével azonban a jégtől is megszabadulhatsz, ehhez ráadásul elég egyszer végigmenni a megtisztítani kívánt területen: miközben elkotrod a havat, egyúttal a homokot vagy egyéb csúszásmentesítő, jégolvasztó anyagot is leszórod. Célszerű környezetbarát jégolvasztó anyagot használni sózás helyett, mert nem csak a növényeket, de a burkolatot is megóvod a káros hatásoktól.

Sőt, a szórókocsit nyáron is ki tudod használni a kertészkedés során, az ugyanis akár műtrágyázásra is alkalmas.

Nyírj füvet kényelmesen!

A karbantartás a fűnyírótraktorok esetén is fontos feladat, hiszen a „nagygenerál” gondoskodik arról, hogy az eszköz sokáig hű társunk lehessen. Azt, hogy erre mikor van szükség, számon tarthatod te magad is, vagy épp vehetsz a járműbe üzemóra-számlálót, ami pontosan jelzi majd, mikor esedékes a gép átnézetése, a gyártó által megadott karbantartási lépések, feladatok elvégzése.

Ha a kényelmes, fokozatmentes haladást biztosító hidrosztatikus meghajtású fűnyírótraktort választottál, akkor jól jöhet a tempomat is, ami ugyanúgy működik, mint az autóknál, azaz nem kell folyamatosan a pedálon tartani a lábadat. A rendszer tartja helyetted a megfelelő haladási sebességet.

És még most sincs vége az opcióknak! A Husqvarna egyes modelljein gyári, beépített mulcsozó funkció is elérhető, ami azért lesz különösen praktikus és kényelmes, mert a ki- és bekapcsolásához le sem kell majd szállnod a traktorról.

Az alapvető paraméterek mellett tehát az extrákat is érdemes figyelembe venni a választáskor, hogy a fűnyírótraktor több legyen, mint egyszerű haszonjármű.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés