Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

Elektromos fűnyíró traktorok

Elektromos fűnyíró traktorok Az akkumulátoros erőforrással ellátott, elektromos fűnyíró traktorok is elkezdik hódító útjukat az elektromos autók, motorok, robogók, kerékpárok, stb. után. Mivel szerintünk fontos helye van a parkfenntartásban, fűnyírásban a csendesebb üzemű elektromos traktoroknak, ezért igyekszünk a lehető legszélesebb választékot biztosítani az ilyen környezetbarát megoldásokra nyitott érdeklődőknek, vásárlóknak.

Miért kell elektromos fűnyíró traktor?

A kérdés teljesen jogos, bár bizonyára sok esetben ez magától értetődő. Ugyan ezt kérdezhetjük az elektromos autók esetében is. Miért kell nekünk elektromos autó? Kell-e egyáltalán? Az elektromos autózás egyre nagyobb teret hódít, dacára a relatív magas autóáraknak és a töltéssel járó "macerának". A károsanyag kibocsátás helyben, azaz mondjuk egy városban, lakott területen nulla, azaz az elektromos jármű nem szennyezi a környezetét. Más kérdés persze a töltéshez használt áram előállításának módja, de ez biztosan nem a városokban, annak levegőjét rontva történik. 

A fűnyíró traktorok elektromos kivitelének még inkább fontos a szerepe, hiszen ezekkel zöld környezetben, általában sűrűn lakott területeken, parkokban, családi házas környezetben, strandokon, sportpályákon, kórházak, szanatóriumok udvarán dolgozunk. Fontos egyrészről, hogy a fűnyíró traktorral való munkavégzés során, ne büdösítsük a környezetünket a kipufogón keresztül távozó égéstermékekkel és lehetőleg minél csendesebben dolgozzunk a fűnyírás, illetve a közlekedés során. 

Arról se feledkezzünk meg, hogy egy ilyen kis kerttraktorral nem csak füvet vághatunk, hanem adott esetben utánfutót csatolva mögé szállítási feladatokat is végezhetünk, illetve hótolólappal fölszerelve a téli időszakban tóeltakarítási, síkosságmentesíatési munkát is végezetünk.

Mennyire csendes egy akkumulátoros fűnyíró traktor?

Amikor egy elektromos traktorral közlekedünk, akkor szinte semmi hangja nincs. Mivel egy fűnyíró traktor lassan halad, ezért itt nincs szélzaj, nincs a gumik aszfalton való gördülése során gördülési zaj sem, nyugodtan állíthatom, hogy az ilyen kerti traktorok teljesen hangtalanul suhannak.

Más a helyzet akkor, mikor a fűnyíráshoz bekapcsoljuk a vágókéseket. Abban is különbség van, hogy oldalsó kidobású vagy fűgyűjtős traktorról van-e szó. Ugyanis az oldalkidobós traktoroknál is a késeknek légáramlást kell kelteniük ahhoz, hogy a levágott fűszálakat az oldalsó kidobó nyíláson kiröpítsék. Amennyiben fűgyűjtős a traktorunk, akkor pedig még intenzívebb légáramlásra van szükségünk, hogy a nyesedék a traktor fűgyűjtőjébe eljusson. Azt pedig tudjuk, hogy a szél fütyül, azaz az elektromos fűnyíró traktor sem tud teljesen hangtalanul dolgozni, minden esetre a zajszintje sokkal alacsonyabb, mint a hagyományos, benzinmotorral fölszerelt modelleké.

Mi hajtja az elektromos traktorokat?

Az elektromos kistraktorokban is természetesen akkumulátor van. Ez jellemzően itt is Lítium-ion, de a márkától és a traktor kialakításától függően természetesen változik az akkumulátor kapacitása is. Ezek az akkumulátorok természetesen hálózati töltő segítségével tölthetők. A teljes töltés néhány órát vesz igénybe és a vágási idő márkától, mérettől és a vágott gyep hosszától, minőségétől függően 60-90 perc. Ez az ajánlott területek méretéhez képest teljesen megfelelő, hiszen nem kell egy akkumulátorral működtetett fűnyíró traktorral nap 8 órás munkaidőt teljesítenünk, arra továbbra is ott vannak a hagyományos meghajtású változatok.

Az elektromos fűnyíró traktor ára

Legyünk nyugodtan őszinték: - nem olcsó. DE egyetlen környezetkímélő megoldás, sem az, hiszen a technika, technológia még kezdeti fázisban van, és még a gyártási darabszámok is meglehetősen alacsonyak. Az azonban teljesen biztos, hogy egy akkumulátoros fűnyíró traktort otthon, vagy a telephelyen használjuk, így mikor kezd az akku lemerülni egyszerűen megközelíthetjük a töltésre alkalmas helyet és az akkut újra töltve kezdhetjük a munkát, nem kell izgulnunk, mint egy elektromos autónál, hogy találunk-e megfelelő töltési helyet, lehetőséget. Itt i tapasz

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés