Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

AS-Motor gépbemutató Nógrád megyében

AS-Motor gépbemutató Nógrád megyében AS-Motor professzionális gazvágó gép bemutatót tartottunk Nógrád megyében. Bemutatásra került a szárzúzús rendszerű AS YAK 1040 gazvágó traktor, illetve a gyalogvezetésű AS 63 2T magasgazvágó is. A részletekről a cikkünkben olvashat.

Kíhívás a ritkán nyírt gazosabb felületek nyírása

Víztározók, horgásztavak, folyópartok zöld felületeinek karbantartása gyakran jelent kihívást a feladatok elvégzésekor.

Sportpálya nyírása fűnyíró traktorral

Sportpályák, ipari területek, parkok nyírása általában nem különösebben nagy kihívás, hiszen ezek a területek általában rendszeresen vágott, gondozott felületek, melyeket évente sok alkalommal, rendszeresen nyírnak, akár hetente többször is sor kerülhet a fű nyírására. Ilyen esetekben ráadásul csak ritka a dombos, meredekebb felületek előfordulása. Egy jól kiválasztott, nagy teljesítményű fűnyíró traktorral könnyedén, gyorsan és hatékonyan végezhetünk a feladattal. Természetesen itt is fontos a megfelelően nagy teljesítményű gépek kiválasztása, mert korántsem mindegy, hogy milyen minőségben és milyen gyorsan végezhetünk a fű lenyírásáva.

 

Mikor kihívás a fűnyírás?

Teljesen más a helyzet abban az esetben, amikor a feladat a ritkán, évente csak 1 - 2 alkalommal történű fűnyírás, amit igazából már gazvágásnak nevezhetünk. Ezt még tetézhetetjük azzal, ha a feladat meredek domboldalak, rézsűk, partok nyírását is jelenti. Itt bizony már nem boldogulhatunk normál fűnyíró traktorokkal. Ezt a feladatot a mai napig leggyakrabban kézben tartott benzinmotoros fűkaszákkal oldják meg, ami igencsak embert próbáló feladat. Különösen a nyári időszakban, amikor a fűkasza által szétszórt, kiröpített növényi részek, kövek, egyéb a magas növényzetben található dolgok sérülést okozó hatásait elkerülve alaposan be kell öltöznie a gép kezelőjének. Megfelelő cipő, zárt ruházat, térd és sípcsontvédő állarc, stb viselése nem csak kötelező, de valóban elengedhetetlen is ilyen munkák végzése során. A munkavégzés gyorsaságát, hatékonyságát a motoros fűkasza által okozott vibrációs terhelés is jelentősen csökkenti, mivel a kszásoknak viszonylag gyakran szükséges pihenőt tartaniuk.

Amikor 20,30 cm magasra vagy annál még jelentősen magasbbra nőtt gaz vágása a feladat, a megfelelő területi tisztaság elérése érdekében általában szükséges a kaszálék összegyűjtése és elszállítása is, ami jelentős további költségekkel jár.

Mi a megoldás a gazos területek hatékony vágására?

A megoldást mutattuk be olyan érdeklődőknek, akiknek a napi feladataik közé tartozik ilyen területek kezelése, karbantartása. A megoldás az AS-Motor-tól érkezett a legújabb fejlesztésű, szárzúzó vágóművel ellátott önjáró fű és gazvágó traktor személyében.

AS-Motor YAK 1040

A YAK egy állandő összkerék meghajtással rendelkező gazvágó traktor. Alacsony építésének köszönhetően rendkívül stabil. A motor, a hajtőmű és az Y alakú lengőkésekkel ellátott vágómű a lehető legalacsonyabbra került a traktoron, így az alacsony súlypont következtében 21 o-nál meredekebb domboldalak, töltések, gátak nyírása sem okozhat problémát. Az állandó összkerék meghajtás mellett differenciálzárral is ellátták. Amikor az AWD meghajtás is kevésnek bizonyul, akkor csak meg kell nyomni a bal ábnál lévő pedált, ami a hátsó kerekekre ható differenciálzárat működteti. Ez a szerkezet mechanikusan összezárja a hátsó tengelyt, így a kerekek kapaszkodóképességt még tovább fokozzák. A bemutató során nem találtunk olyan kihívást, amit a meredeksége miatt a gép ne tudott volna leküzdeni.

AS 1040 YAK

Az AS-Motor YAK 1040-es típusa speciális vágószerkezettel rendelkezik. Ez vízszintesen elhelyezett tengelyen lévő Y alakú lengőkésekkel került kialakításra. A köznyelv ezt szárzúzó vágórendszerként ismeri és használja. Nem a szárzúzó rendszer a különleges, hanem az, hogy ez ilyen jellegű fűnyíró traktorra van fölszerelve és ráadásul a traktor hasa alatt dolgozik. Ezzel a szerkezettel a másfél méter magasra nőtt gaz is könnyedén lenyírható úgy, hogy közben a mulcsozás is nagyon hatékonyan megtörténik. Ahol a gép elhaladt a növényzet levágásra és fölaprításra kerül olyan mértékben, hogy nincs szükség a kaszálék gyűjtésére, elszállítására. Egyébként ezzel a géppel óránkánt akár 6.000 m2 terület vágható le. A hosszú gazban gyakran fordulhat elő kő, tuskó vagy bármely olyan akadály, amire nem számítunk normál esetben. Az Y lengőkéseknek ez is csak ritkán okozhat gondot, hiszen alkalmasak arra, hogy kikerüljék az előforduló akadályokat a gazban. Ha mégis sérülne egy-egy kés, akkor pedig könnyedén cserélhető és nyugodtan dolgozhatunk tovább a géppel. 

A bemutatón résztvevőket maximálisan meggyőzte az AS-MOTOR YAK1040 a tudásáról, hatékonyságáról, és óriási teherbírásáról, mind sík, mind dombos részűzs területeken. 

Kérje AS-Motor gépbemutatónkat!

Amennyiben ön is szeretne megismerkedni speciális gazvágó termékeinkkel, jelezze ezt nekünk és megoldjuk ingyenes gépbemutatónkat, ahol ön is meggyőződhet a YAK 1040, az AS 63 2T vagy bármelyuk egyéb magasgazvágó hatékonyságáról.

AS-Motor AS 63 2T önjáró gazvágó

A YAK 1040 mellett a bemutató mások eszköze az AS 63 2T típusjelű gyalogvezetésű gazvágó gép volt. Mivel nem csak sík felületek, hanem domboldalak, meredek részek, gátak, töltések nyírása is a feladat ezért a bemutatón ez a 2-ütemű motorral fölszerelt, 63 cm munkaszélességű gazvágó is prezentálásra került. A 2-ütemű motor előnye az, hogy a gép bármely helyzetében megfelelő kenést biztosít, mivel a motor kenéséhez szükséges kenőanyag az üzemanyaggal együtt kerül a motorba. Ez a működési módú motor ma már nagyon ritka, azonban az AS Motor gépeiben gyakran találkozhatunk vele. Megbízható, erőteljes, alacsony karbantartást igénylő, de nagyon strapabíró, hosszú élettartamú eszközök.

AS 63 2T vágási rendszere

Ebben az esetben is az a követelmény, hogy a hagyományos fűkaszával szemben a kaszálék megfelelő mértékben aprításra is kerüljön. TErmészetesen a hatékonyság és a nagy vágási teljesítmény is a követelmények között fontos helyen áll. Az AS 63 2T kényelmesen, különösebb védőfelszerelés nélkül (ajánlott a szemüveg és a hallásvédő használata) vezethető, teljesítménye pedig azonos 2 - 3 gyakorlott motoros kaszás ember vágási teljesítményével. Rendkívül könnyen fordul, így akár a facsemeték is könnyedén körbevághatók vele és a haladási sebessége fokozatmentesen állítható, így a vágandó gaz magasságához igazítható a gép haladási sebessége. A vágást és aprítást egy menetben a dupla késekkel ellátott vágószerkezet boztosítja. A talajhoz közelebb elhelyezett kés a vágást, míg a magasabban elhelyezett kés a hatékony aprítást, mulcsozást végzi. A kések tengelye több helyen csapágyazott és a meghajtása nem közvetlenül a motor főtengelyéről hanem közvetve ékszíj beikatásával történik, így garanatált a 2-ütemű motor védelme. A vágás magsságát is természetesen több fokozatban lehet állítani, igazodva ez elvárt felületi minőséghez.

A kezelő vibrációs terhelésének minimalizálása is fontos szempont a gép tervezése során, így a vezető kar egy gumis rezgéscsillapítóval ellátott, ami lényegesen lecsökkenti a kezelő karjainak terhelését. Ugyanakkor a vezetőkar jobb és baloldalra egyaránt egyszerűen kifirdítható. Ez nagy segítséget jelent kerítés, sövény, bokrok melletti munkavégzéskor, illletve a partoldalakon való párhuzamos fűnyíráskor. 

A gép takarítása nagyon egyszerű, hiszen hátrefelé megdöntve függőlegesbe állítható, így könnyedén tisztítható a vágóasztal alsó fele és a vágókések is. Ugyanakkor egyszerűen össze is csukható a vezetőkar, annyira, hogy akár egy közepes méretű kombi autó csomagtartójában is szállítható az AS 63 2T gazvágó. Szívesen kipróbálná? Kérje ingyenes gépbemutatónkat és személyesen győződhet meg az AS-Motor gazvágó gépeink hatékonyságáról!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés