Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

A 2015-2016-os tél legnépszerűbb hómarója

A 2015-2016-os tél legnépszerűbb hómarója Az idei őszi eladási adatok alapján feltételezhető, hogy ismét a Polar Snow Power 6,5/56 E önindítós hómaró lesz az áruházunk legnépszerűbb hómaró típusa. Tovább olvasom

Milyen a Polar Snow Power 6,5 / 56 E hómaró?

Polar Snow Power 6,5 / 56 E hómaró?A Polar Snow Power 6,5/56 E hómaró már közel 10 éves múltra tekint vissza a magyarországi hómaró piaon. Korábban Blue Power hómaróként volt ismert, de egy jelentősebb műszaki fejlesztést követően a szín és a műszaki tartalom is megváltozott. A Snow Power hómaró bizonyított a német, osztrák és svájci piacokon is és nálunk is sokan ismerik a márkát és sok vásárló használta, használja megelégedéssel. A forgalmazó két év jótállást biztosít a Polar márkájú hómarókra, bár az igaz, hogy a változó téli hómennyiség nagy feladatot általában nem ró a hómaró gépekre. A gyártó egyébként Kína legnagyobb és egyben a legjobb minőséget produkáló hómaró gyártója. Sok cégnek gyárt és szállít hómarókat az európai piacra.

A hómaró előnye

Polar Snow Power 6,5 / 56 E hómaró indítórendszereA Snow Power 6,5/56 E azon kevés hómarók közé tartozik, melynek a motorját akkumulátorról működő önindítóval is beindíthatjuk. Az áramforrás egy 12 V feszültségű akkumulátor, melyet a hómaró motorja üzem közben folyamatosan tölt. A motor indítása kényelmesen, az indító kulcs elfordításával történik. A motor leállítását szintén az indítókulccsal végezhetjük. Az akkumulátorról egy reflektort is működtethetünk, mely sötétben, rossz látási viszonyok között jelent nagy segítséget akár este, akár a kora reggeli hókotrás során.

A hómaró hidegindító rendszere

Bár magyarországon nem nagyon gyakori a mínusz 10 Celsius fok alatti hőmérséklet, de azért találkoztunk már mínusz 20 fokos hideggel is. A hómaró motorjának pedig bármilyen Polar Snow Power 6,5 / 56 E hómaró hidegindítóhidegben könnyedén kell indulnia, ezért ezeket a motorokat speciális hidegindító rendszerrel látták el. Ez részben egy kis karral működtethető szivatóból áll. A másik része pedig egy olyan szivató gomb, melynek segítségével a porlasztóba közvetlenül tudunk üzemanyagot permetezni, így segítve elő a hideg motor könnyű indítását. Ha hosszabb ideig nem használja a hómarót és az akkumulátort nem töltötte fel az állási időszakban, előfordulhat annak lemerülése. Ez azonban nem jelent megoldhatatlan problémát, mert a hómaró motorja mechanikusan, a berántó zsinór működtetésével is könnyedén indítható.

Két-fokozatú hómaró

Polar Snow Power 6,5 / 56 E hómaró csigaházEgy hómaró esetében az, hogy kétfokozatú nem a haladási sebességre vonatkozik, hanem a hó felszedésének és kiszórásának módjára. Egy két-fokozatú hómaró esetében van egy lassan forgó, általában fogazott marócsiga. Ez a csiga felszedi, fellazítja és a hómaró turbinájába juttatja a havat. A turbinakerék nagyon gyorsan forogva a hozzá juttatott havat a hómaró kidobó csövén keresztül dobja ki a kívánatos irányba. A marócsiga házát egy úgynevezett csúszótalp segítségével tudjuk magasabbra vagy alacsonyabbra állítani, attól függően, hogy szilárd burkolatú (beton, aszfalt, viakolor, stb.) vagy lazább (murva, kavics, stb.) a felület, ahol a hómaró dolgozik, elkerülve azt, hogy a hóval együtt köveket is kiszórjunk.

Az eddigi rendelések bizonyítják, hogy sokakat meggyőzött már ez a hómaró típus és nagy valószínűséggel a korábbi évekhez hasonlóan elnyeri a legnagyobb darabszámban  értékesített Polar hómaró címet a 2015-2016-os szezonban is.

Hómarót szeretne vásárolni? A linkre kattintva megteheti!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés