Weboldalunk cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.
Menü

2015 legnépszerűbb 2-hengeres traktorja

Áruházunk eladási statisztikája alapján a 2-hengeres motorral szerelt fűgyűjtős traktorok közül a Husqvarna TC 142 típus volt ebben az évben a legnépszerűbb.  Tovább olvasom»»

 

 

A TC 142 fűgyüjtős Husqvarna traktor

Briggs & Stratton motorral szerelt Husqvarna fűnyíró traktor

A 2-hengeres , nyomóolajzású Briggs & Stratton motorral szerelt fűnyíró traktorból értékesítettük 2015-ben a legtöbbet a 2-hengeres motorrral szerelt fűgyűjtős fűnyíró traktorok közül. A traktor motorja erős, nyomatékos és a nyomóolajzású kenésnek köszönhetően bármilyen terepviszony (lejtősebb, meredekebb) esetén is használható. A TC 142 hidrosztatikus hajtóműve fokozatmentes haladási sebesség szabályozást biztosít és nagyon könnyű vele az előre és a hátramenet kiválasztása, a haladási irány megváltoztatása. Milyen tulajdoságai okozták ezt a népszerűséget?

Kényelmes kormányzás, egyszerű kezelőszervek

A kényelmes fogású kormánnyal tudjuk a traktort irányítani. A kormánymű áttétele úgy került kialakításra, hogy könnyedén, kicsi erőt kifejtve   A traktor masszív futóművel van ellátva, a rossz terepviszonyok ellenlehessen a traktort vezetni. Az első tengelynél alkalmazott segédkarok biztosítják, hogy a kerekeket jelentős mértékben kifordítva a fűnyíró traktor kis ívben tudjon fordulni, így a lehető legkisebb a forduláskor a vágásból kimaradó terület nagysága. Az első futóművet olyan masszívra készítették, hogy a gyakori kormányzás és rosszabb terepen való haladás se okozhasson problémát.

 

 

Akkumulátor töltése, töltési szint

A TC142 akkumulátor töltőjeA műszerfalon elhelyeztek egy kijelzőt, ami az akkumulátor állapotáról ad folyamatosan információt. A világító ledek mutatják, hogy az akkumulátornak milyen az aktuális töltöttségi szintje. A kijelző egyben egy csatlakozó is, ahová az (külön rendelhető tartozék) akkumulátor töltőt egyszerűen csatlakoztathatjuk. Ez segít az akkumulátor feltöltésében olyankor, ha a fűnyíró traktor huzamosabb ideig nem használjuk. (Téli tárolás időszaka) A téli leállítás alatt is erre a kijelzőre csak egy pillantást kell vetnünk és már láthatjuk is, hogy szükséges-e az akkumulátor töltése.

A TC142 vágóasztalának takarítása

Tömlő gyorscsatlakozó a vágóasztal könnyű tisztításértEzt a fűnyíró trakort is ellátták a könnyebb vágóasztal tisztítás érdekében tömlő gyorscsatlakozóval. A vágóasztalt célszerű minden fűnyírást követően megtisztítani a rárakódott szennyeződésektől. Ezt a feladatot nagyban megkönnyíti a traktor vágóasztalára fölszerelt tömlő csatlakozó. A slagot egyszerűen csak rácsatlakoztatjuk a vágóasztalra, majd a vágókéseket beindítjuk és kinyitjuk a vízcsapot. A kaszaházba beáramló vizet a gyorsan forgó vágókések szétcsapják, így a vágóasztal belső részéből könnyedén tudjuk kitakarítani a lerakódásokat. Ha már tiszta a vágóasztal, a vízcsapot zárjuk el, de hagyjuk a késeket forogni, hogy a légáramlat a vágóasztalt ki tudja szárítani. 

Fűnyírás gyűjtés nélkül a TC 142-vel

Adódhat olyan helyzet, hogy nem kell a levágott füvet összegyűjtenünk. Ezzel a fűgyűjtős Husqvarna traktorral ez sem okozhat gondot. Csak meg kell hozzá vásárolni a kiegészítő Deflector kiegészítőveltartozékok közül a deflektort. Ezt a fűgyűjtő helyére kerül fölszerelésre. A nyesedéket így hátul, a traktor mögé szórhatjuk ki teljes biztonságban, hiszen ez a deflektor mindent a taljra szór le, így semmiképpen sem történhet baleset az esetleg hátul kirepülő szilárd anyagok, pld. kő, miatt. A deflektor kapcsolja a biztonsági kapcsolót is, így lehetséges a gyűjtő nélküli fűnyírás is. 

Ha több traktor és egyéb kertészeti gépet szeretne nézegetni, akkor a linkre kattintva megteheti!

Tartalomhoz tartozó címkék: traktorok blog

Keresés